KUNJUNGAN HORMAT LEMBAGA PEMBANGUNAN PELABURAN MALAYSIA ( MIDA )

Ditulis pada .

Pengarah MIDA Terengganu, Puan Nurul Amalina Ahmad Kasim mengadakan kunjung hormat ke atas Setiausaha Kerajaan Terengganu, Yang Berhormat Mulia Tengku Seri Bijaya Raja, di Tingkat 15, Wisma Darul Iman, pada hari ini (20 Jun 2022).

Turut sertai kunjungan itu, Cik Nooraimie Afzan Zakaria (Penolong Pengarah MIDA Terengganu) dan bekas pengarah, Puan Mimi Izura Mohamed Iqbal.

Kunjungan hormat bertujuan memperkenalkan Pengarah MIDA Terengganu yang baharu dan bagi meneruskan kesinambungan kerjasama antara MIDA dengan Kerajaan Negeri Terengganu.

 

KUNJUNGAN HORMAT PERANGKAWAN MALAYSIA

Ditulis pada .

Ketua Perangkawan Malaysia, YBhg. Dato’ Sri Dr. Mohd Uzir Mahidin mengadakan kunjung hormat ke atas Setiausaha Kerajaan Terengganu, Yang Berhormat Mulia Tengku Seri Bijaya Raja, di Tingkat 15, Wisma Darul Iman, pada hari ini (20 Jun 2022).

Turut hadir, Pengarah Jabatan Perangkaan Negeri Terengganu, Puan Marlini Sahul Hamid dan pegawai, Puan Siti Zakiah Muhamad Isa.

Dalam kunjungan itu, Puan Marlini turut menyampaikan penerangan Program My Local Stat dan Sustainable Development Goals (SDG).

Pada masa yang sama, kunjungan bertujuan menjalinkan hubungan erat antara Jabatan Perangkaan dengan Pejabat SUK Terengganu yang sudah sedia terjalin selain bertukar-tukar idea mengenai program yang mampu memberi manfaat bersama.

 

MESYUARAT BERKAITAN KERJASAMA STRATEGIK DAN PEMBUDAYAAN STIE DI ANTARA KEMENTERIAN SAINS, TEKNOLOGI DAN INOVASI (MOSTI) DAN KERAJAAN NEGERI TERENGGANU

Ditulis pada .

MESYUARAT berkaitan kerjasama strategik dan pembudayaan STIE di antara Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi (MOSTI) dan Kerajaan Negeri Terengganu berlamgsung di bilik mesyuarat, Wisma Darul Iman, Kuala Terengganu, hari ini (13 jun 2022).

Mesyuarat dipengerusikan bersama Setiausaha Kerajaan Terengganu, Yang Berhormat Mulia (YBM) Tengku Seri Bijaya Raja dan YBrs. Dr K. Nagulendran (Timbalan Ketua Setiausaha (Perancangan & Pembudayaan Sains)).

Majlis dimulai dengan ucapan aluan oleh YBM Tengku dan diikuti ucapan dari YBrs. TKSU (P) MOSTI berkaitan Minggu Sains Negara, Malaysia Techlympic, MEXCO-STI, Dana di bawah MOSTI dan Malaysia Inovasi Sosial (MyIS).

Pada akhir mesyuarat diadakan sesi perbincangan antara kedua pihak dan hal-hal yang berkaitan.

Turut sama , Encik Nik Kamaruzaman Nik Husin (Setiausaha Bahagian), Encik Imran Abdullah (Setiausaha Bahagian), Encik Mohamad Yusof Radzuan Saad (Timbalan Setiausaha Bahagian), Encik Mohammad Fuad Rahman (Ketua Penolong Setiausaha Unit MyIS), Puan Rosmaini Mohamed (Urus Setia Unit Outreach, Ketua Penolong Setiausaha), Puan Filzah Ariyani Mohd Ariffin (Ketua Penolong Setiausaha), Encik Saiful Rizal Zainuddin (Competition Lead, Techlympics Strategi Communication Department) dan Encik Abdul Muttalib Mohamad (Unit Outreach (Urus setia), Penolong Setiausaha).