DAULAT TUANKU!! SELAMAT MENYAMBUT HARI PERTABALAN KEBAWAH DULI YANG MAHA MULIA SULTAN TERENGGANU PADA 4 MAC 2021 BERSAMAAN 20 REJAB 1442 HIJRAH.

Ditulis pada .

DAULAT TUANKU!!
SELAMAT MENYAMBUT HARI PERTABALAN KEBAWAH DULI YANG MAHA MULIA SULTAN TERENGGANU PADA 4 MAC 2021 BERSAMAAN 20 REJAB 1442 HIJRAH.
 
 
 
 
 
 

KUNJUNGAN HORMAT HEAD (STATE HOLDER AFFAIRS TERENGGANU-KELANTAN) TENAGA NASIONAL BERHAD (TNB) KE PEJABAT SETIAUSAHA KERAJAAN TERENGGANU

Ditulis pada .

KUALA TERENGGANU, 3 Mac - Setiausaha Kerajaan (SUK) Terengganu, YB Dato’ Mohd Zahari Md. Azahar telah menerima kunjungan hormat daripada Head (State Holder Affairs Terengganu-Kelantan) Tenaga Nasional Berhad (TNB), Tuan Haji Mustaphakamal Yaacob di Bilik Tamu, Tingkat 15, Wisma Darul Iman, kira-kira jam 8.30 pagi ini.

Kunjungan singkat ini amat bermakna bagi menerangkan perubahan Struktur Baru TNB dan soal kebajikan rakyat khususnya berkaitan dengan pengurusan TNB di negeri ini di samping mengeratkan lagi hubungan pihak kerajaan dengan TNB terutamanya dalam berkongsikan pendapat dan idea demi kepentingan rakyat.

Turut hadir bersama dalam kunjungan hormat ini ialah Haji Aman Muda, Lead (State Retail Stakeholder Management-Terengganu). – Teks dan Gambar oleh ZULKIPLI PUTRA.

KUNJUNGAN HORMAT PENGARAH JABATAN LAUT WILAYAH TIMUR KE PEJABAT SETIAUSAHA KERAJAAN TERENGGANU

Ditulis pada .

KUALA TERENGGANU - Pengarah Jabatan Laut Wilayah Timur, Encik Hairizam Albukhari mengadakan kunjungan hormat ke atas YB Dato’ Mohd Zahari Md Azahar, Setiausaha Kerajaan (SUK) Terengganu bertempat di Pejabat Setiausaha Kerajaan Terengganu di Tingkat 15, Wisma Darul Iman, pagi ini, 22 Februari 2021

Turut hadir, Ketua Penolong Pengarah (Operasi), Encik Burhanudin Abdullah dan Encik Wan Muhammad Fakhrul Syafiq Khalid (Penolong Pengarah).

Dalam pertemuan yang berlangsung lebih kurang satu jam itu, kedua-dua pihak telah membincangkan isu-isu semasa berkaitan perairan negeri Terengganu.

Kesempatan itu juga Jabatan Laut turut menerangkan garis panduan aktiviti pantai dan Taman Laut serta memperkukuhkan perkongsian maklumat dan penguatkuasaan secara bersama. – Teks dan Gambar oleh ZULKIPLI PUTRA.