Perhimpunan Bulanan Warga Kerja Wisma Darul Iman di Dewan Besar, Wisma Darul Iman, Kuala Terengganu.

Ditulis pada .

 
 
KUALA TERENGGANU, 10 Disember - Setiausaha Kerajaan Terengganu, Dato' Md Zahari Md Azahar menyempurnakan Perhimpunan Bulanan Warga Kerja Wisma Darul Iman di Dewan Besar hari ini.
 
Dalam majlis tersebut beliau telah menyampaikan beberapa pesanan kepada seluruh kakitangan Wisma Darul Iman supaya bekerja dengan lebih tekun bagi memberi perkhidmatan yang terbaik kepada negeri dan rakyat khususnya. 
 
Pada perhimpunan itu,Dato' Mohd Zahari Md Azahar menyempurnakan penyampaian sijil kepada penerima Anugerah Pekerja Bulanan Wisma Darul Iman bagi bulan Ogos, September, Oktober, November dan Disember 2019.
 
 
 
Dalam pada itu Dato' Mohd Zahari Md Azahar juga mengucapkan tahniah kepada Pejabat Tanah Marang kerana berjaya menerima Anugerah Penarafan Lima Bintang (SSR) Pentadbiran Tanah 2019,sekali gus mengangkat jabatan berkenaan sebagai pejabat tanah terbaik di peringkat kebangsaan.
 
Dato' Mohd Zahari Md Azahar juga menyampaikan sijil Pengiktirafan Kategori Cemerlang Ekosistem Kondusif Sektor Awam (EKSA) Pejabat Setiausaha Kerajaan Terengganu daripada MAMPU serta Anugerah Emas 4th Istanbul International Invention Fair (ISIF'19) melalui Sistem T-Event pada September 2019 yang bertempat di Turkey.
 
 
 
Ucapan tahniah juga turut diberikan kepada semua kontinjen dan peserta Karnival Sukan SUK Negeri Pantai Timur 2019 kerana telah dinobatkan Juara Keseluruhan bagi sukan tersebut.
 
 
 
 
 

Terengganu Juara Karnival Sukan SUK Pantai Timur

Ditulis pada .

KUALA TERENGGANU, 10 Disember - Kontinjen Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK) Terengganu dinobatkan sebagai johan keseluruhan Karnival Sukan SUK Negeri Pantai Timur Tahun 2019.
 
Pasukan SUK Terengganu berjaya memenangi kesemua lima sukan yang dipertandingkan dalam karnival yang berlangsung selama dua hari.
 
Pasukan SUK Terengganu membolot kemenangan bagi acara sukan golf bukan VIP, futsal, bola jaring, badminton berpasukan dan ping pong berpasukan.
 
Piala disampaikan oleh Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Pahang (Pembangunan), YH Dato’ Fadzilla Haji Salleh, wakil rasmi Yang Berhormat Setiausaha Kerajaan Pahang pada majlis penutup karnival berkenaan di Grand Darul Makmur Hotel di sini baru-baru ini.
 
Turut hadir, Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Terengganu (Pengurusan), Zainal Abidin Mohamed, Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Pahang, Dato’ Mohd. Zakaria Ibrahim dan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Kelantan (Pembangunan), Dato’ Dr. Tengku Mohamed Faziharudean Tengku Feissal.
 
Seramai 223 atlet dan pegawai kontinjen SUK Negeri Pantai Timur berkampung di bandar Kuantan sempena Karnival Sukan SUK Negeri Pantai Timur 2019.
 
Karnival sukan yang julung kali diadakan ini akan dilaksanakan secara dwi tahunan serta selain sebagai "pemanas badan" untuk ke Temasya Sukan SUK di Selangor tahun hadapan.
 
Kerajaan Negeri Pahang mengucapkan syabas dan tahniah kepada semua atlet yang telah bertungkus lumus sepanjang karnival sukan ini berlansung. Semoga bertemu kembali di tahun akan datang.
 

TAHNIAH,PEJABAT TANAH MARANG TERENGGANU DI ATAS PENGIKTIRAFAN 5 BINTANG SSRPT 2019

Ditulis pada .

KUALA TERENGGANU, 5 DISEMBER - Pejabat Tanah Marang sekali lagi melakar sejarah pada tahun Ini kerana Telah Berjaya Mengharumkan Nama Jabatan & Terengganu apabila diiktiraf 5 Bintang Dalam Sistem Penarafan Bintang Pentadbiran Tanah (SSRPT) Peringkat Kebangsaan tahun 2019. 
 
Sekalung Tahniah dan Syabas di atas kejayaan Pejabat Tanah Marang yang telah berjaya mendapat 5 bintang dalam Pengiktirafan Penilaian Penarafan Bintang (SSRPT) Pentadbiran Tanah Tahun 2019.Anugerah Ini telah disampaikan oleh YAB Timbalan Perdana Menteri.
 
Pentadbiran ini berharap agar kejayaan dan kecemerlangan yang diperolehi dapat diteruskan di masa-masa akan datang ke arah mencapai mutu penyampaian perkhidmatan pentadbiran tanah yang bertaraf dunia serta berintegriti, efisyen dan memenuhi aspirasi negeri dan rakyat.