MAJLIS PENYERAHAN TUGAS SUK

Ditulis pada .


Majlis penyerahan tugas antara mantan Setiusaha Kerajaan Negeri (SUK), Dato’ Wan Nawawi Ismail kepada SUK  Baharu  dan beberapa pegawai tertinggi lain itu, disempurnakan Menteri Besar, Dr Ahmad Samsuri Mokhtar.

 

 

 

 

 

Dato' Haji A Rahman bin Yahya sebelum ini mengalas jawatan sebagai Pegawai Kewangan Negeri.

 
Dato' Haji A Rahman bin Yahya turut memberitahu, dia akan meneruskan pentadbiran cemerlang sewaktu dipimpin SUK sebelum ini, selain menambah baik peraturan sedia ada, termasuk menguatkuasa larangan keluar masuk kakitangan dari bangunan Wisma Darul Iman.
 
 
 
 
 
 

“Pendekatan itu akan dilaksanakan secara berperingkat-peringkat bertujuan mendisplin kakitangan terhadap masa dan tugasan,” katanya yang sudah 36 tahun  berkhidmat dalam sektor kerajaan,” katanya.
 
 
Menteri Besar menyempurnakan majlis penyerahan tugas antara Wan Nawawi dan A Rahman. Foto Harish Fadzlillah Kassim 

Sumber: http://www.teganukita.net/2018/05/penjawat-awam-perlu-jaga-intergriti-masa.html
 

SAMBUTAN MAULIDUR RASUL PERINGKAT NEGERI TERENGGANU 2017

Ditulis pada .

Kesejahteraan negara sudah tentu tidak akan tercapai sepenuhnya jika aspek kesatuan ummah tidak dapat dijaga dan dipupuk dengan baik.
 
Menteri Besar, Dato’ Seri Ahmad Razif Abd Rahman, berkata oleh itu, untuk memupuk kesatuan ummah maka wajarlah ia dilakukan melalui penghayatan dan penerapan nilai-nilai murni dengan menghindari perasaan permusuhan dan benci-membenci.
 
Katanya, sebaliknya perlu menanam sikap saling maaf-bermaafan sebagaimana yang diabadikan dalam sirah kehidupan baginda Rasulullah S.A.W.
 
“Umat Islam di Terengganu khasnya, hendaklah menghidupkan suasana saling kasih mengasihi, hormat–menghormati dan membina persaudaraan dalam suasana yang penuh keampunan, rahmat dan keredhaan Allah S.W.T.
 
“Sama–samalah kita ingat mengingati, bahawa keamanan dan kesejahteraan Terengganu  dan negara yang kita kecapi selama ini adalah kerana perpaduan dan ikatan persaudaraan, bukan setakat sesama kita umat Islam malah perpaduan dengan kaum lain tanpa mengira bangsa dan agama,”katanya.
 
Beliau berkata demikian pada Majlis Sambutan Maulidur Rasul SAW peringkat  Terengganu di Stadium Negeri Kuala Terengganu, hari ini.
 
Sultan Terengganu, Sultan Mizan Zainal Abidin berkenan merasmikan sambutan yang dihadiri kira-kira 2,000 peserta.
 
Turut berangkat, Sultanah Terengganu, Sultanah Nur Zahirah dan anakanda baginda Tengku Fatimatuz Zahra'.
 
Hadir sama, Yang Di Pertua Dewan Undangan Negeri, Dato’ Mohd Zubir Embong, Pengerusi Jawatankuasa Komunikasi, Multimedia dan Tugas-tugas Khas Negeri, Ghazali Taib bersama barisan exco kerajaan negeri lain.

PELAWAAN BIASISWA YANG DI-PERTUAN AGONG (BYDPA) PENGAJIAN 2017/2018

Ditulis pada .

PELAWAAN BIASISWA YANG DI-PERTUAN AGONG (BYDPA)                      PENGAJIAN 2017/2018

Sukacita memaklumkan bahawa Jabatan Perkhidmatan Awam Malaysia Bahagian Pembangunan Modal Insan mempelawa semua warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk memohon Biasiswa Yang di-Pertuan Agong (BYDPA) sesi Pengajian 201 7/2018 bagi mengikuti pengajian di peringkat Sarjana dan Doktor Falsafah di dalam dan di luar negara dalam bidang Sains dan Teknologi, Ekonomi, Undang-undang dan kewangan Islam.

Untuk Keterangan lanjut anda boleh muat turun di sini : http://www.jpa.gov.my/index.php…