KUNJUNGAN HORMAT AHLI JAWATANKUASA INDUK RAKAN PEMBIMBING PERKHIDMATAN AWAM (AKRAB) SETIAUSAHA KERAJAAN (SUK) TERENGGANU

Ditulis pada .

Ahli Jawatankuasa Induk Rakan Pembimbing Perkhidmatan Awam (AKRAB) Setiausaha Kerajaan (SUK) Terengganu membuat kunjungan hormat kepada SUK Terengganu, YB Dato’ Mohd Zahari Md Azahar, di pejabat beliau, di Wisma Darul Iman, hari ini.

Pertemuan julung kali AKRAB SUK Terengganu yang diketuai Pengerusinya, Haji Zuwislan Awang dan Timbalan Pengerusi , Puan Hajah Najihah Embong bagi memperkenalkan AJK AKRAB dan menjelaskan peranan AKRAB di Terengganu.

Turut serta, Ketua Biro Promosi, Penerbitan dan Publisiti, Hajah Maldiana Abd Patah; Ketua Biro Latihan dan Kompetensi,Encik Kamal Mansor; Ketua Biro Program dan Aktiviti, Encik Mohd Adzhar Mohd Zahari; Ketua Biro Korporat, YM Sharifah khairuzita Tuan Kechil; Ketua Biro Sosial dan Kebajikan, Puan Normah Nik dan Bendahari AKRAB Encik Abdul Razak Abd Rahman.

Dalam kunjungan hampir sejam itu juga, AKRAB turut memaklumkan program-program yang akan dilaksanakan persatuan itu untuk penjawat awam serta masyarakat sekitar selain kedua-dua pihak saling berkongsi pandangan untuk kecemerlangan dan manfaat penjawat awam negeri.

Teks: Aida Abd Rahman
Foto: IMFend / Saiful

 

 

KUNJUNGAN HORMAT DARIPADA YBRS TIMBALAN KETUA SETIAUSAHA (TKSU) KEMENTERIAN PERDAGANGAN DALAM NEGERI DAN HAL EHWAL PENGGUNA (KPDNHEP)

Ditulis pada .

 
 

KUALA TERENGGANU, 10 SEPTEMBER - Rombongan Kementerian Perdagangan Dalam Negeri Dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) mengadakan kunjungan hormat kepada Setiausaha Kerajaan Terengganu, YB Dato’ Mohd Zahari Md Azahar di pejabat beliau di Wisma Darul Iman, hari ini.

 

Kunjungan itu diketuai Timbalan Ketua Setiausaha (TKSU) KPDNHEP, Tuan Mohamed Zahari Razali. Turut hadir, Pengarah KPDNHEP Negeri Terengganu ,Tuan Saharuddin Mohd Kia, Ketua Pegawai Penguatkuasa, Tuan Nor Azmi Lamisza dan Pegawai Penguatkuasa, Tuan Ridzuan Saiful Mohamad.

 

 
 

Turut serta, Pegawai Penguatkuasa merangkap Pegawai Komunikasi Korporat, Puan Nur Amirah Mokhtar dan Penolong Pegawai Tadbir, Encik Azeri Hamzah.

 

 

 

Pertemuan julung kali itu sebagai memperkenalkan TKSU yang baharu serta bertukar pandangan serta meningkatkan kerjasama strategik sedia ada antara kementerian ini dengan Kerajaan Negeri Terengganu. 

Teks: Aida Abd Rahman

Foto : IMFend

     
     
     
     

 

KUNJUNGAN HORMAT KETUA PENGARAH JABATAN KERJA RAYA MALAYSIA

Ditulis pada .

 

KUALA TERENGGANU, 10 SEPTEMBER - Setiausaha Kerajaan Terengganu, YB Dato’ Mohd Zahari Md Azahar menerima kunjungan hormat daripada Ketua Pengarah Kerja Raya Malaysia YBhg. Dato' Ir. Haji Mohamad Zulkefly Sulaiman, di pejabat beliau, di Wisma Darul Iman, hari ini.

Turut serta dalam pertemuan itu, Pengarah Kerja Raya Negeri Terengganu, Ir Yusuf Abd Ghani

 

 

 

Dalam pertemuan kira-kira 30 minit itu, kedua-dua pihak saling bertukar pandangan dan memberi komitmen untuk mengukuhkan kerjasama sebagai rakan kongsi strategik selaras dengan fungsi JKR sebagai perunding utama projek pembangunan kepada kerajaan negeri.

 

 

 

 

 
  Teks : Aida Abd Rahman
Foto : IMFend