Lawatan Kerja Menteri Perumahan Dan Kerajaan Tempatan ke Negeri Terengganu

Ditulis pada .

 

Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT), Yang Berhormat Puan Hajjah Zuraida Binti Kamarudin telah mengadakan lawatan kerja sehari ke Terengganu pada 17 Mac 2019. Lawatan dimulakan dengan Kunjungan Hormat ke atas Y.A.B Dr Ahmad Samsuri Bin Mokhtar, Menteri Besar Terengganudi Pejabat Menteri Besar pada jam 10 pagi. Ketibaan beliau di Wisma Darul Iman disambut oleh Setiausaha Kerajaan Negeri, YB Dato’ Haji A.Rahman Bin Yahya, Pengerusi Jawatankuasa Kerajaan Tempatan, Perumahan, Kesihatan Dan Alam Sekitar, YB. Dr. Haji Alias bin Razak serta pegawai-pegawai kanan kerajaan negeri. Satuperjumpaan bersama Yang Berhormat Pengerusi Jawatankuasa Kerajaan Tempatan, Perumahan, Kesihatan Dan Alam Sekitar dan Yang Dipertua – Yang Dipertua Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) Terengganu juga telah diadakan selepas itu bagi membincangkan isu – isu permasalahan dan keperluan PBT dengan fokus utama kepada isu pengurusan sisa pepejal.

Di sebelah petang, Yang Berhormat Menteri telah merasmikan Kempen Kesedaran Kebakaran  di  Balai Bomba dan Penyelamat Hiliran, Kuala Terengganu serta merasmikan Majlis Pecah TanahBalai Bomba, Bandar Baharu Kuala Nerus. Beliau juga telah membuat lawatan ke Program Perumahan Rakyat Bukit Nenas, Kuala Nerus untuk melihat perkembangan semasa projek berkenaan.

Pada sebelah malam pula,  sesi dialog bersama YB Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan bersama komuniti telah berlangsung di Permai Hotel Kuala Terengganu. Sesi ini bertujuan untuk merapatkan hubungan dan memberi penerangan berkaitan isu semasa di antara KPKT dengan komuniti dan telah disertai oleh  300 tetamu jemputan.

PENGIKTIRAFAN SIJIL MS ISO 9001: 2015

Ditulis pada .

Tahniah dan Syabas diucapkan kepada SUK Terengganu atas pengiktirafan Sijil MS ISO 9001 :2015 oleh AJA Certification (M) Sdn. Bhd

MAJLIS PENYERAHAN TUGAS SUK

Ditulis pada .


Majlis penyerahan tugas antara mantan Setiusaha Kerajaan Negeri (SUK), Dato’ Wan Nawawi Ismail kepada SUK  Baharu  dan beberapa pegawai tertinggi lain itu, disempurnakan Menteri Besar, Dr Ahmad Samsuri Mokhtar.

 

 

 

 

 

Dato' Haji A Rahman bin Yahya sebelum ini mengalas jawatan sebagai Pegawai Kewangan Negeri.

 
Dato' Haji A Rahman bin Yahya turut memberitahu, dia akan meneruskan pentadbiran cemerlang sewaktu dipimpin SUK sebelum ini, selain menambah baik peraturan sedia ada, termasuk menguatkuasa larangan keluar masuk kakitangan dari bangunan Wisma Darul Iman.
 
 
 
 
 
 

“Pendekatan itu akan dilaksanakan secara berperingkat-peringkat bertujuan mendisplin kakitangan terhadap masa dan tugasan,” katanya yang sudah 36 tahun  berkhidmat dalam sektor kerajaan,” katanya.
 
 
Menteri Besar menyempurnakan majlis penyerahan tugas antara Wan Nawawi dan A Rahman. Foto Harish Fadzlillah Kassim 

Sumber: http://www.teganukita.net/2018/05/penjawat-awam-perlu-jaga-intergriti-masa.html